bipar

НОВА ТВ: ИГРАЕ ЛИ СЕ НЕЗАКОННО В ЗАСТРАХОВАНЕТО?

Участие на членовете на УС на Българската асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ г-н Кольо Делев и г-н Николай Здравков в „Здравей, България“ на Нова ТВ

Източник: Нова ТВ

Комисията за финансов надзор беше сезирана от Българската асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ, че се извършва нарушение и на платформата „Окшънайз“се търгуват застраховки от фирми, които нямат лиценз и разрешение.

„Сезирахме Комисията, защото смятаме, че тази платформа не е лицензиран посредник. Г-н Пенчев нарушава две европейски директиви и Кодекса за застраховането”, заяви в предаването „Здравей, България” г-н Николай Здравков от БАЗБ. Той обясни, че застрахователните брокери не определят цените на застраховките, а те се формират на база на риска, от застрахователните компании.

„Г-н Пенчев има 110 направени сделки, ние не сме ощетени”, заяви г-н Здравков. „Там участват фирми, които не са лицензирани. Включително и негова фирма. Тази фирма дори е спечелила търга, като няма възможност да издаде застраховка.“, коментира той. Според г-н Кольо Делев, член на УС на БАЗБ, при нерегламентирани продажби, рискът е за крайния клиент.

„Защо г-н Пенчев е единственият, който не иска да спази закона?”

Повече гледайте във видеото