bipar

БАЗБ през 2017 година

В трепетно очакване на 2018г. се обръщаме назад във времето, за да направим обзор на изминалата година. 2017г. беше белязана от много промени, ключови събития в застрахователната индустрия и много емоционални моменти, свързани с благотворителните кампании на БАЗБ.

Отброяваме последните дни до настъпването на Нова Година. Ние, Българска Асоциация на Застрахователните Брокери, с радост и гордост приключваме една успешна година. През 2017 участвахме в много законодателни инициативи, но онези които искрено ни развълнуваха и оставиха отпечатък в сърцата ни бяха тези, които отразяват духа на коледните и новогодишни празници, а именно социалните, обществените и благотворителните дейности на БАЗБ. Бихме искали да споделим с вас една своеобразна “галерия от моменти”, които ни правят изключително щастливи, че успяваме да бъдем в полза на обществото на България.

Социална дейност на БАЗБ

БAЗБ откри стажантска програма съвместно с катедрата по „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, както и стажантска програма съвместно с катедра по „ Факултет по икономически и социални науки” в Пловдивски Университет „Пайсий Хилендарски“.

 

Изключително важно и вълнуващо за нас бе участието на БАЗБ в съвместната инициатива на АОНК, БАЗБ, КФН, АБЗ, АББ, БАЛ за финансова грамотност на завършващите ученици, заедно Junior Achievement Bulgaria. На 15 ноември 2017 г. БАЗБ  подписа Меморандум в подкрепа на проекта „Учебен курс по Практични финанси“ на Джуниър Ачийвмънт България, който обедини целия финансов сектор с цел да се осигури финансова грамотност на учениците от начален и гимназиален етап на обучение, за да бъдат те адекватно подготвени да се включат в социалния и икономическия живот.

 

Обществена ангажираност на БАЗБ 

БАЗБ продължи партньорството си с ВУЗФ, АБЗ , фондация „Гаврийски“ и пенсионните дружества и беше съорганизатор на церемонията „Застраховател на годината“ и „Застрахователен брокер на годината“, която се състоя на 19 май 2017 г. БАЗБ осигури организационна и финансова подкрепа на събитието, заедно с всички останали организатори. УС на БАЗБ организира конкурса за „Застрахователен брокер на годината“ като определи критериите, обобщи резултатите от класирането и излъчи победителите.

Ден на застрахователя Награди “Застрахователи за обществото”

 За трета поредна година БАЗБ и АБЗ връчиха отличието „Застрахователи за обществото“ на база на най-добрите постижения – проекти, каузи и дългосрочни инициативи в полза на българското общество. Тази година награждаването за конкурса се проведе на бала на застрахователната индустрия по случай 25 годишнината от основаването на АБЗ. Членовете на БАЗБ участваха активо с много благотворителни социални инициативи в полза на българското общество.

 

Благотворителна дейност на БАЗБ

През месец август, 2017 г. Към БАЗБ се обърнаха с молба за помощ  от фондация „Майко Мила“ с техния проект „Оле, мале“, който работи в помощ на майките на деца-инвалиди. БАЗБ взе решение да бъде закупена и дарена инвалидна количка за момиченце на име Мария.

Бяхме истински докоснати от историята на тази майка и нейната дъщеря и се радваме ,че успяхме да допринесем поне малко за подобраване качеството на техния живот. Силно се надяваме, че в бъдеще животът ще им поднася все повече щастливи моменти! С огромна радост бихме искали да споделим с вас емоцията, която изпитахме когато получихме ръчно изработените за нас от Мария и нейната майка- Антоанета коледни картички.

Благодарим им от сърце! 

През месец декември Българска Асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ, съвместно с Фондация „Майко Мила“ започна благотворителна кампания за провеждане на медицински прегледи на майки на деца с увреждания с цел предотвратяване на тежки заболявания, които могат да им отнемат възможността да се грижат за децата си.

Каузата цели да проведе първа по рода си мащабна акция по профилактика на здравето на родителите, които обгрижват деца със специални нужди. Реализирането на прегледите ще започне през януари 2018 година.

Българска Асоциация на застрахователните брокери – БАЗБ изцяло осигурява средствата за прегледите.

  

 

Приключваме годината с удовлетворение и надежда, че следващата ще бъде също толкова ползотворна! Пожелаваме на всички една добра Нова Година!