bipar

За първи път приз “Застрахователен брокер на годината”

Banner920x600px

Тази година БАЗБ е съорганизатор на едно от най-големите събития в застрахователния бранш, годишните награди:  “Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината – 2015”

 На 17 май 2016 г. Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) ще връчат традиционните годишни награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината“ за 2015 година на тържествена церемония, която ще се състои от 19 часа в хотел „Маринела“,  зала „София Гранд“, София, бул. “Джеймс Баучър“ № 100.

За осма поредна година организаторите връчват престижните награди „Застраховател на годината“ и „Пенсионноосигурително дружество на годината“, превърнали се в едно от най-значимите събития за финансовия и застрахователния сектор.

През 2016 г. към Организационния комитет на наградите се присъедини БАЗБ, която ще връчи наградите в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Престижните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година ще бъдат връчени в следните  категории:

– Застраховател на годината – Общо застраховане;

– Застраховател на годината – Животозастраховане;

– Най-динамично развиващо се застрахователно дружество;

– Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване”;

– Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”;

– Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;

– Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане;

– Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане;

– Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество.

Победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, спечелени премии, граница на платежоспособност и др. Наградените дружества ще получат грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” ще връчи отделни специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.

Част от критериите за оценка на фондацията са кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското застраховане като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални практики, подпомагане на академични програми и др.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, сп. “Икономика”, сп. “Мениджър”, в-к „Банкер“, в-к „Застраховател прес“, Klassa.bg, Econ.bg, Inews.bg, Insmarket.bg.