bipar

Благотворителната кампания на БАЗБ прикючи успешно

БАЗБ помогна на Читалище „Родина“

Сградата на най-голямото читалище в България, която се намира в Стара Загора, ще бъде ремонтирана и дейността на десетките школи и самодейни състави ще продължи, благодарение на благотворителната кампания на БАЗБ.

Ние от БАЗБ сме щастливи да съобщим, че сумата, необходима за ремонт на сградата, пострадала тежко от наводненията през лятото и есента на 2014 година, бе събрана. Следва набирането на оферти и избирането на изпълнител за ремонта. Очаква се поправката на покрива, която е най-наложителна, да започне до два месеца. Така най-късно до края на лятото сградата трябва да бъде ремонтирана и дейността на над 2000-те деца, ползващи читалището, да продължи успешно. За правилното разходване на средствата ще следи комисия, в която ще има и член от БАЗБ. The building of the largest community center in Bulgaria , which is located in Stara Zagora, will be repaired and the activities of dozens of schools and amateur groups will continue , thanks to the BAIB charity campaign .

Благодарим на всички наши колеги, партньори и индивидуални дарители, включили се в кампанията. За спасяването на читалище „Родина“ помогнаха компании от застрахователния бранш, между които застрахователни брокери – членове на БАЗБ и застрахователни компании. Успехът на кампанията ни е доказателство, че с общи усилия можем да помагаме за големи и важни каузи. Вярваме, че ще го правим и в бъдеще!

Кампанията „Да спасим читалище Родина“ започна през месец ноември 2014 година. Тя бе инициирана от БАЗБ вместо традиционния конкурс „Застраховател на годината“ заради природните бедствия, сполетели страната ни през миналата година. Заради новата вълна бедствия пред януари, кампанията бе удължена до края на февруари.