bipar

Мария и нейната нова количка: История за малко добрина и много радост

Щастливи сме,че успяхме да допринесем за малко по-спокойния живот на Мария и нейната майка – Антоанета. Бяхме истински докоснати от историята на тази майка и нейната дъщеря и се надяваме, че в бъдеще животът ще им поднася все повече поводи за радост! Бихме искали да благодарим на фондация „Майко Мила“ за инициатива им „Оле Мале“. Техният стремеж към добро и осигуряването на подкрепа за българските майки, ни вдъхнови – едно добро никога не е само!

Тук можете да прочетете благодарственото обръщение на „Майко Мила“ към БАЗБ.

Понякога е нужно нещо съвсем просто, за да може животът ни да стане по-лесен и щастлив. Подкрепа, жест, помощ в трудна ситуация или… нов инвалиден стол.

Трудно е да си представиш, че една нова инвалидна количка може да донесе толкова щастие и радост за едно дете и неговата майка. Когато житейските ни проблемите не включват тежки физически увреждания, няма как да знаем колко усилия и воля са необходими на една жена да гледа дъщеря си и да ѝ осигурява що-годе нормален и пълноценен живот, който за останалите хора е даденост.

Да излезеш на разходка, да се придвижваш с лекота, да се виждаш и общуваш с хора, да избираш къде и как да ходиш, за да ти е удобно и приятно – за повечето от нас това е съвършено естествено, лесно и почти безплатно.

За Антоанета Василева и дъщеря ѝ Мария обаче финансовото изражение на това удобство е напълно непосилно. Защото Мария е дете с увреждане, а цената на инвалидната количка, необходима ѝ, за да се чувства тя удобно и приятно навън, както ние се чувстваме в удобни обувки, е толкова висока, че за семейството тази количка доскоро беше само мечта.

Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ),  взе присърце проблема на Мими и нейната майка и осигури средства за незабавно закупуване на инвалидна количка Рейсър +, размер 4.

Така желанието на БАЗБ да бъдат социално отговорни и да направят нещо добро за човек в нужда намери най-добрия получател – малката Мими и майка ѝ Антоанета.

Сами можете да видите колко радост донесе това на детето и неговата майка – сега излизането навън и разходките за Мими ще са много по-пълноценни и приятни, а майка ѝ ще е спокойна, че детето ѝ се чувства комфортно – нещо, което всяка от майка иска за детето си.