bipar

Застрахователи за обществото 2022

Имаме удоволствието да Ви информираме, че осмото издание на конкурса „Застрахователи за обществото“ стартира на 01.08.2022 г. Превърнал се в традиция, с която почитаме нашия професионален празник „Деня на застрахователя“, чрез конкурса за пореден път ще бъдат отличени компаниите с най-голям принос към обществото.

Защо проект в сферата на Корпоративната социална отговорност (КСО)?

Корпоративната социална отговорност (КСО) е един от стълбовете на съвременното проспериращо общество. Всяка застрахователна компания и брокер могат да открият или да създадат своя кауза, с която да допринесат в различни сфери на обществения живот. Като застрахователи ние имаме не само бизнес, но и социална функция и ангажимент към едно по-добре информирано и със защитени права и сигурност общество. По тази причина смятаме, че нашият бранш следва да се развива спрямо очакванията и изискванията на нашите клиенти, служители, партньори, общественост.

Какво е за нас социална отговорност?

Ние вярваме, че една организация въздейства със своите решения и действия върху обществото и околната среда. Именно за това, социалната отговорност може да бъде реализирана само чрез прозрачност и етично поведение, за да допринесе за устойчивото развитие и благополучие на обществото.

Защо тази награда е важна за застрахователния бранш?

Наградата „Застрахователи за обществото“ цели да отличи съвместните бизнес – социални инициативи, които застрахователните компании и брокери са реализирали през изминалата година. Ние вярваме, че те са помогнали за подобряване на условията на труд и устойчивост чрез съвместните усилия на компаниите и техните партньори за заслужават нашето внимание.

Как можете да участвате?

Всяка застрахователна компания и застрахователен брокер, които биха желали да представят своя реализирана кауза или проект в сферата на Корпоративната социална
отговорност, биха могли да го направят като изпратят попълнена форма за участие на имейл адрес office@baib.bg и/или имейл адрес abz@abz.bg до 09.09.2022 г. Кратко описание на проекта или каузата и снимков и/или видео материал, с която участвате ще бъде публикувано на специално създадена платформа за сайта на БАЗБ. След това, всеки от членовете на БАЗБ и АБЗ ще може да разгледа каузите и проектите на участниците и да даде своя глас до 28.09.2022 г. Победителите в конкурса „Застрахователи за обществото“ ще бъдат обявени на 5 октомври на традиционната официална церемония по връчване на наградите. Ако поради епидемичната обстановка не е възможно да бъде проведено присъствено събитие, ще бъде осигурено подходящо популяризиране на резултатите от конкурса в медийното пространство. Всички новини свързани с конкурса, както и номинациите, може да следите на сайта на БАЗБ, както и страницата на БАЗБ във ФБ

Важни дати:

Период на представяне на проекти от кандидатите: 01.08 – 09.09.2022 г.
Гласуване: в периода 15.09- 28.09.2022 г.
Обявяване на победителите: 05.10.2022 г.

Вярваме че с тази инициатива, не само ще отдадем заслуженото на нашите колеги и техните постижения, но и се надяваме да бъдем мотивация и вдъхновение за започването на нови инициативи в полза на българското общество.