bipar

БАЗБ спечели приза “Най-ефективна дарителска кампания” за 2014 г.

BAIB_1

BAIB_2

BAIB_3

BAIB_4

BAIB_5

„Да спасим читалище Родина“ на БАЗБ е най-ефективната дарителска кампания на 2014 г.

 Кампанията „Да спасим читалище Родина“ на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) спечели наградата „ЗАЕДНО“ за най-ефективна дарителска кампания на 2014 година. Наградата се присъжда от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и бе връчена на председателя на БАЗБ Ивета Кунова на официална церемония на 9 юли.

Кампанията „Да спасим читалище Родина“ бе организирана от БАЗБ в знак на съпричастност към хилядите наши сънародници, пострадали при бедствия през миналата година. Въпреки тежката ситуация и големите щети, понесени от клиентите им, застрахователи и застрахователни брокери успяха да се обединят и да помогнат и на граждани, които не бяха застраховани. Цел на кампанията на БАЗБ бе набирането на средства за ремонт на най-голямото читалище в България – читалище „Родина“ в Стара Загора, чиято сграда пострада тежко от наводненията миналото лято. Благодарение на успешната кампания, ремонтът на читалището започва и сградата ще е готова за следващия дъждовен сезон.

Кампанията на БАЗБ получи наградата в категорията „Най-ефективна кампания“ (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства). Отличия бяха раздадени в още четири категории – „Най-добра кампания на неправителствена организация“, „Най-добра кампания“, “Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО“ и  „Частен дарител с кауза“ (физическолице). Победителите бяха избрани от 9-членно жури с председател омбудсмана на България Константин Пенчев.

Заради успеха на кампанията „Да спасим читалище Родина“ и желанието на дарителите да продължат да помагат, БАЗБ ще организира нова благотворителна кампания за 2015 година, отново свързана с деца и преодоляване на щетите от природни бедствия. Подробностите за нея ще бъдат официално обявени в следващите дни.