bipar

Застрахователни брокери и застрахователи дариха 21 000 лева

Асоциацията на застрахователните брокери връчи 26 дарителски грамоти

Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) финализира своята благотворителна кампания за ремонт на старозагорското читалище “Родина”.

На тържествена церемония днес УС на асоциацията връчи дарителски грамоти на 26 организации, събрали общо 21 000 лева за спасяване на най-голямото читалище у нас.

Председателят на УС на БАЗБ Ивета Кунова посочи в благодарствения си адрес:”Призовахме ви за помощ в труден момент за целия застрахователен бранш, когато трябваше да се справите с последиците от непрестанните бедствия в цялата страна. Въпреки големите усилия, които полагахте, за да помогнете на стотиците си ощетени клиенти, вие се съгласихте да помогнете и на тези, които не бяха застраховани.” Успешната инициатива доказа, че застраховането не е само бизнес, то е мисия и кауза – да се помага на пострадалите, подчерта Кунова.

В акцията се включиха 13 застрахователи брокера и 11 застрахователни компании. Двама застрахователи направиха лично дарение. Най-голямата дарена сума е 3000 лева.

Спомоществователи станаха:

застрахователните посредници:
Абакус Брокер
Адмирал Иншурънс Брокер
Ай Енд Джи Иншурънс Брокерс
Брокер Инс
Дженерал Брокерс
Ес Ди Ай Груп
Застрахователен Брокер Стар Инс
Застрахователен Брокер Тетра Инс
ЗБК Балкан
Инстрейд Застрахователен Брокер
Карол Стандарт
Корпорекс БГ
Реномиа

застрахователните компании:
ЗАД Армеец
ЗАД Булстрад ВИГ
ЗД България АД (което дарява материали)
Българска Агенция за Експортно Застраховане
Групама Застраховане
ДЗИ ОЗ
Ей Ай Джи Юръп Лимитид (клон България)
ЗАД Виктория
ЗК Лев Инс
Кардиф Общо Застраховане Клон България
ХДИ Застраховане

и индивидуалните дарители:
Г-н Румен Янчев
Г-н Теодор Христов.

Голяма част от дарителите изразиха желание да се включат в бъдещи инициативи на асоциацията.

Дарението бе прието от директора на читалището Дора Илиева, която сподели, че това е първият случай на спомоществувателство от браншова организация и то в такъв размер. “Тази година читалището навършва 155 години, на 25 март, и това дарение е най-големият подарък, който работещите и посетителите в различните школи могат да получат”, посочи Дора Илиева. Над 3000 души участват в десетки кръжоци, езикови и музикални школи и самодейни състави. Сградата, която предстои да бъде ремонтирана, се посещава от около 1000 човека, уточни Илиева и пожела на дарителите много клиенти и финансови успехи.
До два месеца предстои да започне ремонт на покрива, който е най-наложителен. Към края на лятото сградата ще бъде ремонтирана.

За правилното разходване на средствата ще следи комисия, в която ще има и член от БАЗБ.

Кампанията “Да спасим читалище Родина” започна през месец ноември 2014 година. Тя бе инициирана от БАЗБ вместо традиционния конкурс “Застраховател на годината” заради природните бедствия, сполетели страната ни през миналата година. Заради новата вълна бедствия пред януари, кампанията бе удължена до края на февруари.

Източник: Инсмаркет